het jaar van greenway:
interview met oprichter
Paul Florizoone

2019 was hét jaar voor Greenway. Wie nog nooit van de Vlaamse veggie pionier gehoord had begin 2019, heeft dat begin 2020 ongetwijfeld wel. Succes, groei en innovatie zijn de sleutelwoorden geweest van het voorbije jaar, maar wat brengt het nieuwe jaar voor Greenway? En wat mogen we nog van hen verwachten? We vroegen het aan Paul Florizoone, de oprichter van het bedrijf.

Hoe kijk je terug op 2019?

2019 was een fantastisch jaar voor Greenway. De lanceringen van de Greenway Burger, het Greenway Gehakt en de Greenway Chipolata waren een ongelooflijk succes. We zijn er met deze producten naar mijn gevoel opnieuw in geslaagd om plantaardig eten toegankelijker te maken voor een breed publiek, iets wat ik al sinds de oprichting van Greenway – nu bijna 22 jaar geleden – probeer te doen. We tonen dat het ook anders kan. Dat je ook met minder of geen vlees écht lekker en gevarieerd kan eten. Greenway’s Plant-based Family (het gehakt, de chipolata en de burger) zijn verrassend veelzijdig. De kerst op de taart was voor ons de prijs van Beste Product van het Jaar. Zo’n prijs geeft ons echt veel voldoening.

Wat heeft 2020 in petto voor Greenway?

In het nieuwe jaar zetten we nog meer in op innovatie. Zo gaan we kijken hoe we onze bestaande producten nog kunnen verbeteren en zullen we ook een nog milieuvriendelijkere verpakking lanceren. Daarnaast willen we minstens 5 nieuwe plant-based producten op de markt brengen. Op die manier willen we in 2020 nog meer vleesliefhebbers verleiden om (af en toe) plantaardig te eten.

Wat betekent Greenway voor jou?

Voor mij is Greenway een levenswerk waar ik erg trots op ben. Dankzij onze duurzame aanpak hebben wij, samen met onze klanten, een positief effect op het klimaat. Voor ons betekent duurzaamheid trouwens meer dan enkel het ecologische aspect. Bij Greenway zetten we de mens centraal. Naast de positieve impact op de natuur proberen wij dus ook een positieve impact op ons team te hebben. Het geluk van onze medewerkers geeft ons minstens evenveel voldoening.

Wat is je favoriete vlees-zonder-vleesgerecht?

Ik ben echt helemaal dol op gevulde tomaten met opgemaakt Greenway Gehakt. Ik meng het plant-based Gehakt met rode ui, selder, chilipoeder, look en peterselie en vul er dan holle tomaten mee op. Het is een simpel en snel gerechtje dat echt bij iedereen in de smaak valt. Wij eten het meestal met puree, maar ook frietjes of kroketjes kunnen hier perfect bij denk ik.

En heb je ook een lievelingsproduct?

Het Greenway Gehakt vind ik echt top. Lekker veelzijdig. Je kan er van alles mee maken. Balletjes in tomatensaus, burgers, winterse ovenschotels, vogelnestjes… Alles wat je met vleesgehakt maakt, kan ook met Greenway Gehakt!

nl_BEDutch