Veelgestelde vragen

De producten van de plant-based family scheren hoge toppen sinds hun lancering, en dus krijgen we bij Greenway heel wat vragen over deze sappige producten. Op deze pagina verzamelden we de vragen die het meest gesteld werden tijdens onze tastings en de festivalzomer.

Hoe worden de producten van de plant-based family van Greenway gemaakt?

De basis van de plant-based family van Greenway bestaat uit erwteneiwitten, gebakken ui, plantaardige vezels, kokosvet, koolzaad- & zonnebloemolie en verschillende kruiden.

Zijn de producten van de plant-based family 100% vegan?

100% plant-based en dus 100% vegan! Alle ingrediënten zijn van plantaardige oorsprong.

Vanwaar komt de vleessmaak van de producten van de plant-based family?

De juiste combinatie aan plantaardige vetten en erwteneiwitten. En een beetje magie, dat ook.

Zitten er gluten of soja in de producten van de plant-based family?

De plant-based family bevat geen gluten of soja, maar gezien de producten gemaakt worden in een bedrijf dat ook gluten verwerkt, kleeft er geen glutenvrij label op de verpakking.

Is de plant-based family van Greenway bio?

Neen, de producten zijn niet bio.

Hoeveel calorieën tellen de producten van de plant-based family?

De Greenway Burger telt 185 calorieën per 100 g.
De Greenway Chipolata telt 222 calorieën per 100 g.
Het Greenway Gehakt telt 229 calorieën per 100 g.
De Greenway Brochette telt 258 calorieën per 100 g.
De Greenway Merguez telt 227 calorieën per 100 g.

Zitten er insecten in de producten van de plant-based family?

Helemaal niet, de producten zijn 100% vervaardigd uit plantaardige stoffen.

Hoe lang moet je de producten bakken?

De Greenway Burger bak je aan elke zijde 1,5 à 2 minuten op een medium hoog vuur. De Greenway Chipolata bak je in ongeveer 4 minuten, opnieuw op een medium hoog vuur. Voor het Greenway Gehakt geldt hetzelfde, ongeveer 4 minuten totdat het gehakt mooi bruin kleurt. De Greenway Merguez en de Greenway Brochette bak je gedurende 5 minuten op de grill of de barbecue. Draai geregeld om.

Hoe lang kan je de producten bewaren?

De producten worden dagelijks vers bereid. De houdbaarheidsdatum staat altijd op de verpakking aangegeven.

Kan je de producten invriezen?

De producten worden dagelijks vers geproduceerd en aangeleverd. Daardoor zijn ze geschikt om in te vriezen. Diepgevroren (-18 °C) zijn de producten 365 dagen houdbaar.

Hoe wordt het omhulsel van de Greenway Chipolata en de Greenway Merguez gemaakt?

In tegenstelling tot de vleesvariant van de chipolata, wordt er bij de Greenway Chipolata en de Greenway Merguez uiteraard geen dierlijke darm gebruikt. Voor deze producten ontwikkelde Greenway een innovatief omhulsel op basis van algen.

Wat is het ingrediënt methylcellulose en waarvoor dient het?

De eenvoudige plantvezel methylcellulose is een component van cellulose, de bouwstof van plantaardige cellen. Deze vezel zorgt ervoor dat planten en bomen stevig rechtop kunnen blijven staan en dat onze producten hun textuur beter bewaren. Hoewel we bij Greenway liever zouden spreken over ‘plantaardige vezel’ of ‘het betere alternatief’ zijn we door de European Food Safety Authority (EFSA) gebonden aan de benaming E461.

Ondanks alle negatieve berichtgeving blijkt uit onderzoek dat het gebruik van methylcellulose in voeding – ter vervanging van o.a. kippeneiwit – niet schadelijk is. Zo is er voor de consumptie van methylcellulose zelfs geen bovengrens bepaald, d.w.z. dat ook grote hoeveelheden niet schadelijk zijn voor je gezondheid. Hoogstens kan een overconsumptie leiden tot wat last aan de darmen. Geen enkele reden om zich zorgen te maken dus.

Wie is Greenway?

Greenway is een Belgisch bedrijf dat 23 jaar geleden opgericht werd door Paul Florizoone, een ware pionier op het vlak van vegetarische en veganistische producten. Anno 1996 startte Paul z’n eerste Greenway-restaurant op in het centrum van Gent, en ook vandaag nog worden alle activiteit vanuit deze zaak gerund.

De missie van Greenway is om smaakvolle veggie en vegan vleesalternatieven te produceren om vleeseters zo te overtuigen. Door vleesliefhebbers te overtuigen van de alternatieven kunnen ook zij hun impact op het milieu beperken en het dierenwelzijn bevorderen. Transparantie en eerlijkheid staan bij de aanpak van Greenway immer centraal.

nl_BEDutch